Information om klubben

ÄRK är ansluten till Svenska Ridsport Förbundet och därigenom även till Sveriges Riksidrottsförbund.

ÄRK samarbetar med SISU Uppland och verkar därigenom för ett folkbildningsarbete.

ÄRK har ca 300 medlemmar varav ca 200 deltar i ridskoleverksamheten.

Älvkarleby Ridklubb ligger vackert beläget vid Dalälven bara 2 mil från Gävle.

Klubben äger ca 20 hästar och på klubben finns det även plats för ca 25 privathästar.

På ÄRK kan man delta i ridskoleverksamheten från 4 års ålder med början i hästskötarkurs och ridlekis. Från 7 års ålder och uppåt finns sedan nybörjar- och fortsättningskurs i olika svårighetsgrad, här varvas undervisningen med dressyr, hopp och teori.

Speciella träningsgrupper i både hoppning och dressyr finns för de som är intresserad att börja tävla.

ÄRK har en ungdomssektion (US) som ordnar med alla sorters aktiviteter för barn och ungdom.

ÄRK har även en tävlingskommitteé (TK) som planerar och anordnar tävlingar med hjälp av övriga medlemmar.

För att driva ridskoleverksamheten har klubben sex personer anställda. Lotta Jansson ridskolechef, Lena Sjöström Ridinstruktör, Stina Åström Ridledare/ FU- utbildad, Alva Aulin, Linnea Bergqvist stallpersonal samt Leif Sundström vaktmästare. Timanställda instruktörer deltar i verksamheten efter behov.

ÄRK har en ideellt verksam styrelse på 10 personer som är ytterst ansvarig för verksamheten med en årsomsättning på ca 3 milj kronor.

Uppdaterad: 14 JAN 2018 15:31 Skribent: Björn Lundberg

SISU samverkan